PARIZIENE CU BRANZA

20161105_093610

Pariziene sau cornuri ,aceeasi Marie sub alta palarie ….indiferent cum s-ar numi sunt perfecte pentru un mic dejun alaturi de o cana de ceai sau lapte ,pentru pachetelul de scoala sau pentru o dupa-amiaza

INGREDIENTE :

-2 pahare de lapte

-1 pahar de ulei

-2 albuse ou

-3 lg zahar

-1 lgt sare

-1 pcht drojdie uscata

-5 pahare de faina

 

UMPLUTURA BRANZA :

– branza telemea

– patrunjel tocat

 

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat ,astfel incat sa iasa o coca moale ,care va fi lasata la dospit pana isi dubleaza volumul.

20161104_07220520161104_080751

se ia din aluat bucati de marimea unei mingi de tenis ,se intinde cu sucitorul in foaie subtire ,se taie in 4 , in fiecare sfert se vor face 5 crestaturi iar pe marginea din exterior se aseaza umplutura de branza ,apoi se ruleaza spre interior ,spre varf .

20161104_09404420161104_09415920161104_100856

Cornurile formate se pun in tava cu hartie de copt ,se lasa sa mai creasca un pic ,apoi se ung ce cele 2 galbenuri ramase ,se decoreaza cu susan alb sau negru si se introduc la cuptor la 180 grade pana devin aurii deasupra .

20161104_10102220161104_10131820161104_10134420161104_101350

20161104_10202120161104_11075020161104_11075620161105_093614

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: