TOSCA TARTA

20160509_145120

Inca o reteta a renumitei Rachal Allen ; dupa nume pare a fi o tarta italianeasca ,dar cand gusti din ea nu e decat o prajitura fina ,moale in interior si usor crocanta deasupra ,plina de migdale .

INGREDIENTE :

-150 zahar

-3 oua

-150 gr faina

-75 gr unt topit

-3 lg lapte

-50 gr unt

-3 lg  frisca lichida

-50 gr zahar

-2 lg faina

-100/150 gr fulgi de migdale

-esenta vanilie

-1 plic praf de copt

 

Se pregateste o tava rotunda , se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt

150 zahar se amesteca bine cu ouale,apoi se adauga cele 150 gr de faina amestecata cu praful de copt si la final untul topit,laptele si esenta de vanilie ;compozitia se toarna in forma tapetata si se introduce la cuptor  30-35 min la 180 grade ,dupa care se scoate si se adauga topicul de migdale

20160509_12520420160509_12532320160509_12534120160509_125855

Topic de migdale : cele 50 gr unt ,vanilie ,frisca lichida si 50 gr zahar se pun pe foc pana se topeste zaharul apoi se adauga fulgii de migdale si faina,se opreste focul si compozitia rezultata se adauga peste compozitia din tava; se introduce tava din nou la cuptor inca 15-20 min ( pana se rumnesc deasupra migdalele ).

20160509_13064620160509_13293420160509_13295320160509_140251

20160509_14475320160509_14492120160509_145105

20160509_145111

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: