PAINE PENTRU SANDWICH SALLY LUNN

WP_20160121_020

o noua reteta a Marthei Stewart pe care am vazut-o pe Paprika tv…o paine usor dulceaga ,daca respectam reteta originala ,dar pufoasa si moale ; in aceasta forma ramane si a doua zi ,pentru ca va marturisesc am mai incercat si alte retete de paine dar a doua zi se faramitau.

INGREDIENTE :

-125 ml apa calda

-1 lg zahar ( reteta originala 65 gr )

-125 ml lapte

-110 gr unt

-435 gr faina

-3 oua

-drojdie proaspata

-1 lgt sare

 

drojgia impreuna cu apa calda si zaharul se amesteca si se lasa la dospit

laptele se pune la incalzit cu untul

WP_20160121_003

peste faina se adauga sarea iar in mijlocul ei se adauga drojdia dospita ,ouale batute si laptele caldut si se framanta un aluat ca de cozonac ,lipicios( eu am inlocuit 1/3 din cantitatea de faina cu faina de ovaz )

WP_20160121_002WP_20160121_004WP_20160121_006

se lasa la dospit 2 ore ,apoi se intinde si se modeleaza in forma de franzela punandu-se in tava de cozonac ; se mai lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se baga la cuptor la 190 gr pentru 45 min .

WP_20160121_007WP_20160121_011WP_20160121_018

WP_20160121_019WP_20160121_020WP_20160121_014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: