CROCHETE DIN OREZ

12498424_515722138605590_835972665_n

Sunt sigura ca de fiecare data cand ati gatit orez s-a intimplat sa va mai ramana nemancat ; nu stiti ce sa faceti cu el ? ….delicioasele crochete sau cum le spun italienii “arancini “; o excelenta reteta de aperitiv pentru mesele festive dar si pentru o seara petrecuta cu prietenii la o halba de bere .

INGREDIENTE :

  • 1 cana de orez ( de preferat cu bob rotund )
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 3 lg de smantana fermentata
  • 50 gr parmezan sau o alta branza mai sarata si mai tare
  • 50 gr cascaval
  • sare,piper
  • patrunjel

Orezul se pune la fiert intro cantitate dubla de apa sau supa de pui ,  cu condimente ( fiecare ce prefera ) la foc mic pana se fierbe complet bobul si nu mai ramane lichid deloc in oala ,apoi se lasa la racit complet ;oul se amesteca cu untul ,iar smantana cu pesmetul lasand 10 min sa se umfle pesmetul .

12463586_514301615414309_1620194185_n12463996_514301565414314_1952711389_n

in orezul rece se adauga oul cu untul ,pesmetul cu smantana ,verdeata tocata, parmezanul ras ,piper ,sare ( daca mai trebuie ,tinand cont ca parmezanul e sarat iar orezul a fiert in supa/apa sarata )

12442994_514301548747649_658885800_n12476244_514301555414315_1106085620_n12476332_514301558747648_205385262_n

se umezesc palmele si se ia compozitie cu lingurita modelandu-se in bile potrivite ,in mijlocul carora se pun bucati de cascaval

12442920_514301532080984_253381314_n

chiftelutele formate se  dau  prin pesmet si se prajesc in ulei incins

12463523_514301528747651_8178219_n12483680_515722141938923_2045403167_n

se pot servi cu kethup sau sos de iaurt cu usturoi .

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: