FURSECURI CU NUCA DE COCOS SI ORANGE CURD

WP_20151224_007

O combinatie perfecta intre nuca de cocos si portocala dar si un dulce potrivit pentru ceaiul de la ora 5. Reteta este luata de la Laura Laurentiu  careia-i multumesc inca odata !

INGREDIENTE :

  • 1 conserva de lapte de cocos de 400 ml.
  • 190 de grame de faina
  • 60 de grame de cocos razuit
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 150 de grame de zahar tos
  • 90 de grame de zahar pudra
  • 200 de grame de unt cu 80% grasime
  • 1 ou intreg
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • orange curd  – 100-150 de grame
  • zahar pudra pentru presarat

 

Laptele de cocos se pune la fiert pana raman 150 ml , se lasa la racit

WP_20151223_001

90 grame de unt se freaca cu zaharul tos ,pana se topeste zaharul ,apoi se adauga oul , 1 lingurita de extract de vanilie si se mixeaza pana ce devine compozitia cremoasa.

WP_20151223_002WP_20151223_003

Faina, fulgii de cocos, sarea si praful de copt se amesteca bine si se adauga peste compozitia de unt impreuna cu  3-4 linguri din  laptele  de cocos rece. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, dar ferma.

cu o lingura sau cu un pos se pun gramajoare mici in tava tapetata cu hartie de copt ; trebuie sa iasa un numar par de fursecuri ,in jur de 50-52 buc .

se coc fursecurile la 180 gr timp de 12-15 min ,pana devin usor maronii pe margini dar moi deasupra .

se lasa la racit si apoi se umplu cu crema de unt si orange crud-ul .

pentru crema de unt : luam cele 110 gr unt ramas si-l frecam cu zaharul pudra ,vanilia si 3-4 linguri din laptele de cocos ramas

WP_20151223_004WP_20151223_005

orange curd :

  • coaja razuita de la 1 portocala mare
  • zeama de la 2 portocale mari
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 75 de grame de unt cu 80% grasime
  • 150 de grame de zahar

 

toate ingredientele se pun intrun vas si se fierb la bain-marie pana se ingroasa ; se lasa sa se raceasca si se pune intrun borcan cu capac etans ; se poate pastra asa la frigider 7-10 zile .

WP_20151223_006

Jumatate din fursecuri se vor umple ,iar cealalta jumatate va fi capacul fursecurilor .

se va pune in mijlocul unui fursec un pic de orange curd iar in jurul lui se va pune crema de unt , se acopera cu un fursec simplu .

WP_20151223_007WP_20151223_008WP_20151224_006

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: