VANILLEKIPFERL sau CORNULETE CU VANILIE

WP_20151121_006

Acum 3 zile am primit cadou o cutie de dulciuri aduse din Viena ;erau niste cornulete profund aromate si pline de nuca ,fragede de ti se topeau in gura ; pe cutie scria mare VANILLEKIPFERL,iar cautand pe google mare mi-a fost mirarea sa gasesc si reteta cat de cat originala; aceste cornulete se fac deobicei in jurul Craciunului ,fiind nelipsite in aceasta perioada din ceainariile si cafenelele austriece .

INGREDINETE :

-250 gr faina

-100 gr nuci sau migdale macinate

-200 gr unt cu grasime cat mai mare

-2 galbenusuri

-80 gr zahar tos

-esenta vanilie

-150 gr zahar pudra

 

intrun castron sau la robot se pun toate ingredinetele ,mai putin zaharul pudra care-l pastram ptr tusa finala de pudrat ; se amesteca ingredientele rapid ,astfel incat sa nu se topeasca untul dar aluatul sa devina o sfera compacta

WP_20151121_001WP_20151121_002

se impatureste coca in folie si se tine la frigider 1 ora

apoi se rupe cate putina coca si se fac bastonase de grosimea unui creion ,taindu-se bucati de 5-6 cm .

WP_20151121_004

se da forma de semiluna si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt

se introduc la cuptor la 200 gr ptr 10-15 min ; fursecurile trebuie sa ramana moi dar sa se rumeneasca un pic pe margini

dupa ce se scot din cuptor se lasa 3-5 min sa se raceasca apoi se tavalesc prin zahar pudra

WP_20151121_008WP_20151121_009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: