Pate de ficat a la Lorraine Pascale

WP_20151115_004

Aproape zilnic urmaresc postul tv de gastronomie ,Paprika tv ,unde sunt prezentate retete ale marilor bucatari si cofetari din toata lumea ; zilele trecute am vazut-o pe frumoasa negresa britanica Lorraine Pascale facand un pate din ficatei de pui ; cum noi nu cumparam  mancaruri procesate,conserve din carne si alte preparate pe baza de multe chimicale ,in momentul cand am vazut reteta  am si notat-o ;ce sa va zic ,a facut furori la masa ( pentru ca erau sceptici in momentul cand m-am apucat de gatit ) nu le veneau sa creada ca a iesit un pate de ficat cu gustul celui din conservele de pe rafturile supermarketurilor .

INGREDIENTE :

-500 gr ficatei de pui

-1 ceapa potrivita

-1 catel usturoi

-200 gr unt

-150 ml smantana ptr gatit

-sare,piper si nucsoara

-150 gr unt ptr glazura

 

ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei de masline si un pic de unt ,pana se inmoaie bine ceapa ; apoi se adauga smantana lichida si se lasa pe foc 2-3 min ;cand compozitia s-a racit se adauga untul taiat bucati ,incorporandu-l incet-incet .

WP_20151114_001WP_20151114_002WP_20151114_003

ficatul se spala apoi se pune in robot si asa crud se macina ,adaugandu-se si sosul de smantana ; toata compozitia se strecoara ,indepartand nervurile ,iar pasta fina rezultata se pune in recipiente micute rezistente la cuptor

WP_20151114_004WP_20151114_005

castronelele cu compozitia de pate se pun intr-un vas in care s-a turnat apa fiarta ,pana la 3/4 din inaltimea vasului ,se acopera vasul cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor 35 min la 150-160 grade.

WP_20151114_006

se scot din cuptor vasele ,se lasa sa se raceasca ,apoi se topeste untul si asa fierbinte se toarna deasupra fiecarui castronel cu pate ,impiedicand astfel oxidarea preparatului . Se serveste dupa cateva ore dupa ce untul s-a solidificat .

TIPS : Lorraine a prajit  un pic ficateii ( ramanad totusi semi-cruzi ) si apoi i-a amestecat cu sosul de smantana; eu am evitat prajirea ,preferand sa-i macin cruzi ,pentru ca oricum compozitia se gatea la bain-marie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: