TORT MOCCA

WP_20151011_003

WP_20151011_008

a venit luna octombrie si-au inceput aniversarile din familia mea ; primul sarbatorir e tata,care a implinit o frumoasa varsta a deceniului 7 ; La multi tata,sa fii sanatos si sa ne traiesti cati mai multi ani !!

tortul este unul de ciocolata cu trufe si crema mocca ,iar blatul este bicolor,cacao si vanilie .

 

INGREDIENTE BLAT CACAO :

-10 oua

-200 gr zahar

–5 lg gris

-5 lg faina

-5 lg cacao

-50 ml lapte

-270 ml ulei

-4 lg miere

– 2 lgt praf de copt

 

de fapt este reteta de la prajitura Kinder Pinguin ; galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc ,se adauga faina amestecata cu praful de copt,grisul si cacao ,apoi laptele ,uleiul si mierea ; albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de galbenusuri ; se toarna intro forma tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 180 gr pentru 30 min .

INGREDIENTE CREMA MOCCA :

-225 gr ciocolata alba

-1 plic de gelatina

-6 galbenusuri

-4 lg zahar

-50 ml lapte

-4 lg lichior cafea

-350 ml frisca lichida

-500 gr mascarpone

-8 lg expresso rece

-2 lgt ness

 

galbenusurile ,zaharul si laptele se freaca bine,se adauga lichiorul de cafea si ciocolata topita si se pun pe baie de aburi sa se gateasca ouale; crema se lasa la racit , se adauga frisca batuta,mascarpone,nessul si gelatina hidratata in apa.

Pentru ca mai aveam un blat simplu am preferat sa alternez blatul de cacao cu cel de vanilie si cu cele 2 creme ,rezultand un delicios desert festiv .

WP_20151011_002WP_20151011_007

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: