PASCA CU ALUAT DE PLACINTA

20160501_143929

In fiecare an de Paste,incerc alta reteta de pasca ; de data asta am combinat reteta de blat de  placinta ,un aluat moale ,fraged si gustos .

INGREDIENTE ALUAT :

-200 gr smantana

-200 gr unt

-1 ou

-faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat care nu se mai lipeste de mana

se amesteca toate ,se face o bila din aluat care se intinde cu sucitorul

INGREDIENTE UMPLUTURA :

– 750 gr branza de vaci

-5 oua

-7 lg zahar

-1 praf de copt

-2 lg faina

-2 lg gris

-esenta

 

galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se adauga peste branza de vaci frecata un pic

faina se amesteca cu praful de copt si grisul si se adauga peste compozitia de branza

se adauga si esentele,razatura de portocala si stafidele ,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma

in forma de tort detasabila se aseaza o foaie de aluat ,atat pe fundul tavii cat si pe pereti , se adauga compozitia de branza si se introduce la cuptor la 180 gr aprox o ora ( se face proba cu scobitoarea,daca iese curata atunci pasca este coapta )

WP_20150411_005WP_20150411_00720160501_143940

20160430_14545620160501_144457

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: