RULADA DE SPANAC CU SOMON AFUMAT

 

Vazusem reteta aceasta de ceva timp dar nu m-am aventurat s-o incerc pana acum ; am cam avut strangeri de inima gandindu-ma ca nu va fi pe placul invitatilor de revelion ,dar nu numai c-a fost apreciata dar mi s-a cerut si reteta ; asadar ,o reteta simpla ,gustoasa si aspectuoasa .

INGREDIENTE :

-450 gr spanac fiert

-2 oua

-200 gr cascaval

-200 gr crema branza

-1 lg unt

-200 gr somon afumat

-sare,piper

-2 catei de usturoi

-marar

 

Spanacul fiert si scurs foarte bine de apa se amesteca cu ouale batute ,sare si piper; in tava de aragaz se pune hartie de copt ,se aseaza spanacul si se intinde bine in strat subtire apoi se introduce la cuptor 5 min  ,cat sa se coaguleze oul ; apoi se scoate tava si se rade cascavalul peste spanac introcandu-se din nou tava in cuptor doar pana se topeste cascavalul , aproximativ 5-6 min .

WP_20141230_005WP_20141230_007

in reteta originala nu exista etapa cu spanacul gatit separat ci odata cu cascavalul,dar eu am preferat sa gatesc  spanacul in prealabil sa fiu sigura ca oul e coagulat .

intre timp ,se amesteca crema de branza cu untul ,piper ,mararul tocat si usturoiul pisat ( merge si fara usturoi )

peste cascavalul topit se aseaza bucati de somon afumat ,apoi se intinde peste acesta crema de branza

WP_20141230_008WP_20141230_012WP_20141230_013

cu ajutorul hartiei de copt se ruleaza ,apoi se transfera pe o folie alimentara .

se tine la frigider cateva ore apoi se taie felii.

WP_20141231_023

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: