PRAJITURA FAGARAS

WP_20141231_019

o prajitura simpla ,cu un grad de dificultate redus ,in care ciocolata e la rang inalt

INGREDIENTE FOI :

-1 ou

-150 gr zahar

-150 ml lapte

-150 ml ulei

-500 gr faina

-1 plic amoniac

se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat care nu se lipeste de maini si se imparte in 3 parti egale ; fiecare parte se intinde cat mai subtire cu sucitorul intr-o forma dreptunghiulara si se coace pe fundul tavii de aragaz.

WP_20141230_001WP_20141230_003

INGREDIENTE CREMA :

-200 gr zahar ; 2 lg cacao,2 lg faina ;400 ml lapte ;300 frisca batuta ; 1 plic gelatina ,esenta de rom

zaharul ,cacao , faina si laptele se pun intr-un vas si se fierb pana se ingroasa, se lasa apoi la racit

WP_20141230_004WP_20141230_009

frisca batuta se adauga peste crema racita , se adauga si gelatina hidratata si topita ,si la sfarsit esenta de rom

crema se pune intre foi ,iar pe ultima foaie se toarna glazura dintr-o ciocolata neagra topita cu 50 gr unt

WP_20141230_010

prajitura se tine la rece pana a doua zi cand se taie

WP_20141231_019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: