PRAJITURA OCHI DE PAUN

inca o reteta buna,aspectoasa si gustoasa  de pe blogul Liviei

INGREDIENTE :

Aluat : 100g unt , 200 ml lapte , 3 galbenusuri ,100 gr zahar, 20 gr drojdie , 500 gr faina

Umplutura : 300g visine congelate, fara samburi , 120 gr + 150 gr zahar , 3 albusuri , 100 gr nuca macinata , 100 gr mac macinat , 1 lg amidon

Pt aluat  :  se dizolva  drojdia in putin lapte caldut cu  o lingura de zahar si una de faina si  se  lasa  la dospit 15-20minute ; se  adauga  restul de lapte, zaharul, galbenusurile, untul taiat cuburi  si faina si se framanta un aluat moale; aluatul se lasa un pic la dospit  .

IMG_4289

Ptr umplutura : Intr-o craticioara  se  pus visinele cu 120g zahar si amidonul si se lasa pana dau intrun clocot, s-a inrosat putin compozitia; se  lasa  la racit ; albusurile  se bat spuma cu restul de 150g zahar, apoi se  imparte  bezeaua in 2. In jumatate din compozitie se pune nuca si in cealalta macul.

 

Alutul dospit   se imparte in doua si se intind 2 foi subtiri in forma dreptunghiulara ; pe marginea foilor se pune cate un pic din visine ,se ruleaza din ambele parti aluatul pana la mijloc ,apoi se aseaza in tava de chec tapetata cu hartie de copt ; peste aluat se pune compozitia de albusuri,intro tava cea cu nuca macinata si in alta tava cea cu mac .

IMG_4290IMG_4294IMG_4295

Se coace la cuptorul incins la temp de 180 gr aprox 30 min ( se face proba cu scobitoarea )

IMG_4296IMG_4297

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: