CARTOFI GRATINATI ( Gratin dauphinois )

IMG_2932

O garnitura langa o friptura dar si un fel de mancare care poate fi servit la o cina usoara .

ingrediente :

– 4-5 cartofi

-250 gr branza emmenthaler ( eu am pus telemea de bivolita )

-1 catel usturoi

-sare,piper,nucsoara

-1/4 pachet unt

-200 gr smantana fermentata

-200 ml lapte

 

Cartofii se curata de coaja si se taie in felii foarte subtiri ( daca nu aveti o mandolina atunci taiati-i cu cutitul )

o tava de yena se unge cu unt si se freaca cu catelul de usturoi

se aseaza 1/3 din cartofi in tava ,suprapusi formand baza, deasupra se adauga branza rasa,bucatele de unt ,sare,piper si nucsoara rasa;

IMG_2925IMG_2926IMG_2927

se continua cu alt strat de cartofi,restul de branza rasa,sare,piper ,nucsoara iar deasupra se aseaza ultima 1/3  de cartofi ,peste care se adauga smantana amestecata cu laptele.

se introduce tava la cuptor la 160 gr pentru 80 min ( nu e mult ,cartofii se vor patrunde iar sosul va scadea complet ).

IMG_2929IMG_2930IMG_2931

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: