SUBEREK

IMG_20130904_114258

Cred ca toata lumea a auzit de celebrele pateuri turcesti umplute cu carne ,spanac ,branza sau cartofi ;noi le devoram in fiecare vara  cand mergem in concediu in Turcia sa ne balacim in apele limpezi si calde ale Marilor Egee sau Mediterana .Astazi e una dintre acele zile cand ai manca ceva rapid ,gustos si fara sa facem mult dezastru in bucatarie ;aveam in frigider niste carne de pui la rotisor  pe care o si vedeam alaturi de un sos de rosii si paste ,dar Monia imediat a dat pas propunerii,asa ca a trebuit sa ma gandesc la altceva .

ingrediente aluat :

-100 gr iaurt

-100 ml ulei

-100 ml lapte

-1 ou

-1 plic drojdie uscata

-650-700 gr faina

-sare

se amesteca toate ingredientele lichide cu oul ,drojdia frecata cu un pic de zahar ,lasata la dospit si faina , se formeaza un aluat care se lasa la dospit o ora pana isi dubleaza volumul .IMG_20130904_103215IMG_20130904_110107

umplutura :

– 500 gr carne tocata

-1 ceapa mare

-sare ,piper ,cimbru ,chimion

carnea ( eu  puiul la rotisor )  si ceapa  se toaca marunt si se calesc in putin ulei ,se adauga condimentele

IMG_20130904_110048

 aluatul dospit se intinde cu sucitorul ,se taie patrate ( dupa marimea preferata ) se umplu cu compozitie de carne si apoi se prajesc in ulei incins

IMG_20130904_110445IMG_20130904_110453IMG_20130904_110505IMG_20130904_114306

se servesc alaturi de ayran sau de iaurt simplu mixat cu un pic de sare .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: