PRAJITURA CU MORCOVI

IMG_1936

Cu toate ca ne apropiem de sfarsitul lui martie si ar fi normal sa ne bucuram de razele timide ale soarelui ,ei bine ziua de ieri ne-a reamintit de luna decembrie cu ale ei lapovite si vanturi puternice ;caldura era in casa ,slava Domnului centrala isi face datoria ,dar parca tot as fi aprins cuptorul,asa ca prajitura cu morcovi era cea mai potrivita pentru a fi pregatita intr-o asemenea atmosfera primavarateco- iernatica.

ingrediente :

-3 oua

-300 gr zahar

-300 gr faina

-400 gr morcovi rasi

-1 pahar ulei

-1 plic praf de copt

-1 lgt bicarbonat de sodiu

-coaja portocala,esenta de vanilie,zahar vanilat

-1/2 lgt de scortisoara,nucsoara si cardamon

ouale si zaharul se bat bine aprox 10 min ,apoi se adauga treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt

IMG_1927IMG_1928IMG_1929

se adauga apoi morcovul ras ,esentele si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie sau portocala

IMG_1930IMG_1931IMG_1932

compozitia se toarna intr-o forma /tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,se introduce la cuptor la 180 g  cam 60-90 min ( proba cu scobitoarea ); se pudreaza cu zahar pudar si se serveste alaturi de o ceasca de ceai sau vin fiert.

IMG_1933IMG_1934IMG_1936

IMG_1938IMG_1940

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: