TOBA DE PUI

DSC01710

O reteta ptr aperitiv perfecta in orice anotimp si la orice sarbatoare.Reteta am vazut-o pe site-ul LENEI .

ingrediente :

-1 pui mai maricel ,de 1.500-1700 gr

-foi dafin

-boabe piper

-gelatina 35 gr( 3 plicuri si jumatate )

-2 lgt sare

-5 catei usturoi

puiul se spala si se taie in bucati  apoi se pune intr-o oala/cratita  de 3-4 l ,adaugandu-se gelatina,sarea,foile de dafin si boabele de piper; cratita cu puiul se pune intr-o alta  oala mai mare de 8-10 l in care se pune apa cat sa acopere fundul cratitei cu puiul.

DSC01664DSC01665

se lasa la foc mare pana incepe apa din oala mare sa fiarba apoi se lasa focul mai incet ,acoperind cratita cu puiul cu un capac ; se lasa la foc 3 ore amestecandu-se in acest timp de cateva ori ; in timpul fierberii carnea isi va lasa suficienta zeama .Carnea de pui fiarta se taie in bucati potrivite .

DSC01666DSC01667DSC01668

in zeama lasata de la carne se adauga usturoiul zdrobit si inca 1/2 lingurita de sare .

se ia o sticla goala de suc TIMBARK ,se clateste bine ,se taie la gat ,iar in ea se aseaza carnea de pui taiata si se acopera cu zeama de pui cu usturoi( este suficienta carne si zeama cat sa intre in toata sticla );se acopera sticla cu folie alimentara si se tine la frigider pana a doua zi cand se taie sticla si se scoate toba ; se pastreaza la frigider infasurata in hartie de copt .

DSC01669DSC01671DSC01672DSC01699DSC01700DSC01709

1 Comment (+add yours?)

  1. ebotez
    Oct 25, 2013 @ 10:50:44

    ce pofta mi-ai facuıttttttttttt!!!!!!!!!!……..super idee……..multumesc mult.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: