PASTALOPPITA

inca se mai gasesc in piata dovleceii nostrii romanesti si e pacat sa nu beneficiem de ei ; pentru azi va propun o reteta usoara,merge si in curele de slabire dar si ca garnitura langa o friptura buna si gustoasa.

ingrediente :

-700 gr dovlecei ( vreo 3 buc potrivite )

-300 gr branza (dupa preferinta ,de oaie,vaca ,feta )

-4 oua

-4-5 lg orez

-3 catei usturoi

-4 lg ulei masline

-piper,sare

-100 gr smantana sau iaurt

dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare,la fel ca si branza.

peste ei se adauga 3 oua ,orezul spalat,uleiul , usturoiul zdrobit,piper si un pic de sare ( s-ar putea ca branza sa fie sarata si sa nu mai trebuiasca foarte multa sare ).Orezul se va fierbe in apa lasata de dovlecei.

se amesteca bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

deasupra compozitiei se adauga al 4-lea ou batut amestecat cu smantana ( merge si iaurt )si se introduce la cuptor 35-40 min la 180 gr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: