TARTA CU PUI

O reteta foarte buna pentru masa de pranz dar si pentru o masa festiva .

ingrediente umplutura :

-piept de pui ( eu am avut 1/2 de pui )

-1 ceapa

-3,4 catei de usturoi

-verdeata

-1 cutie crema de branza

-3 oua

-1 cutie smantana

-3 lg cascaval ras

ingrediente aluat :

-250 gr faina

-125 gr unt rece

-1 ou

-1 lg apa rece

incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca la frigider 30 min .

asadar, se amesteca faina cu untul rece taiat in bucati mici ,se adauga oul si lingura de apa rece ; se framanta repede sa nu se topeasca untul; se tine la frigider.

cat aluatul sta la rece ne apucam de  umplutura; carnea de pui se fierbe,( eu am avut-o fiarta de cu seara )se taie cubulete;ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc un pic apoi se adauga peste carnea maruntita;se adauga si crema de branza,verdeata tocata marunt ,2 oua,sare si piper.

aluatul se intinde intr-o foaie si se aseaza in tava de tarta,se pune peste el compozitia de carne iar deasupra se bate ultimul ou cu smantana si cascavalul ras;

se da tarta la cuptor 30-40 min la 180 grade.

se serveste atat calda cat si rece alaturi de salata de sezon sau sos tzatziki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: