TAITEI DE OREZ CU LEGUME

Aveam in dulap o punga de taitei din orez ,cumparata de ceva vreme din Koufland ,iar in frigider vreo 2  zucchini  pe care ai tot mutam dintr-un sertar in altul,nestiind la ce sa-i folosesc….cum maine e zi de shoppingareala la piata trebuia sa-i gatesc azi,asa mi-a venit ideea de a face azi mancare chinezeasca.

ingrediente :

-1 buc piept de pui ( eu am avut aripioare )

-2 zucchini

-1 morcov

-1 ardei capia

-1 ceapa mica

-3 catei usturoi

-3-4 linguri sos de soia

-1/2 lgt ghimbir praf

– 1/2 ardei iute (eu am pus piper )

-1/2 lgt curry

-1/4 pahar vin alb sec

legumele se taie bastonase subtiri.carnea se taie fasii ( eu am inabusit aripioarele si le-am lasat sa fiarba un pic pana s-au patruns ).

cand carnea e patrunsa se adauga legumele,sosul de soia,ghimbirul ,curry,vinul ,ardeiul iute tocat marunt si se lasa pana s-au facut legumele pe jumatate (asta e un aspect f important la mancarea asiatica ).

taiteii se fierb intr-o oala mare cu apa ,sare si un pic de ulei,cand apa clocoteste se adauga taiteii se amesteca sa se desprinda si se acopera cu capac;se lasa sa fiarba 5-7 min ;se scurg de apa si se clatesc cu apa rece.

taiteii fierti se pot adauga peste legume in cratita sa se patrunda gustul aromelor in ei sau,se pot servi separat in farfurie .

3 Comments (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Nov 28, 2012 @ 12:25:51

    am vazut de curand o reteta asemanatoare, sunt curioasa ce gust au si cred ca o sa iau si eu🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: