COVRIGI POLONEZI CU NUCA SI MIERE

De cate ori trec pe langa o patiserie vad acesti covrigi in tavile mari ,parca gata-gata sa fie mancati.Am asteptat sa treaca canicula din Bucuresti si m-am pus pe treaba; nu e o reteta complicata,ba di-mpotriva,trebuie sa ai chef si pofta de framantat.( ador sa framant aluat ,din acest motiv nu am facut coca la masina de paine ).

INGREDIENTE :

-500 gr faina

-2  oua

-200 ml lapte caldut

-100 gr unt topit

-drojdie proaspata sau 1 plic uscata

-5 lg zahar

-esente,coaja de citrice

SIROP :
-100 ml apa

-250 gr zahar(EU AM FOLOSIT MIERE )

-esenta vanilie

-2-3 pic zeama lamaie

drojdia se dizolva in 2-3 linguri lapte caldut si 1 lingura de zahar si se lasa la dospit.

ouale,zaharul ramas,esentele ,coaja de citrice si laptele se amesteca bine.

in castronul cu faina,se pune la mijloc drojdia dospita si compozitia de oua amestecandu-se incet pana se formeaza un aluat,apoi se adauga cate putin unt topit caldut framantand bine  pana terminam untul;

aluatul se lasa sa creasca,apoi se intinde pe masa infarinata cu ajutorul sucitorului,se unge cu putin unt topit si se impacheteaza aducand marginile catre mijloc;

se intinde iar cu sucitorul si se taie fasii late de 2 cm si lungi de 40 cm care se ruleaza ,capetele rulate se aduc la mijloc si se da forma unui covrig.

se pun covrigii in tava tapetata cu hartie ,se lasa sa mai creasca 20-30 min ,apoi se ung cu ou batut si se introduc la cuptor la 180 gr 10-15 min .

cand sunt calzi se trec prin siropul fiert si racit; se pudreaza cu nuca macinata ,fistic sau nuca de cocos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: