PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Acest desert e considerat traditional romanesc ,il gasim in toate menu-urile restaurantelor romanesti si de cate ori mergem la munte il preferam ,recunosc ca in Bucuresti  sunt putine restaurante unde e si gustos ,aici gasesti alte tentatii la desert asa ca de fiecare data cand ajungem la munte se stie care este desertul comandat.

ingrediente :

-500 gr branza de vaci

-250 gr faina ( sau 50 gr gris si 200 gr faina )

-100 gr zahar

-1/2 lgt bicarbonat de sodiu

-4 oua

-coaja de lamaie,zahar vanilat,esente.

branza,zaharul,galbenusurile,bicarbonatul stins ,coaja de lamaie si esentele se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina cate putin,pana devine un aluat mai moale iar la sfarsit albusurile batute spuma , astfel incat sa se poata forma mingiute.

TIPS: nu se framanta mult si nici tare ca sa ramana ingredientele si in special branza \”la vedere\”.

in mijlocul fiecarei mingiute se face o gaura cu ajutorul degetului mare sau taiati cu un pahar mai mic .

se prajesc in ulei incins bine ,la foc potrivit sa se poata gati si in interior.Se servesc  calzi cu smantana si dulceata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: