PRAJITURA PETROSANI

Aceasta reteta o am de la prietena mea din Cluj , Silvia , careia-i multumesc ; este o prajitura selecta,merge facuta la orice ocazie mai speciala.

ingrediente blat  :

-4 oua

-6 lg zahar

-6 lg faina

-1 plic zahar vanilat

-1 lgt amoniac stins

CREMA :

-2 oua

-200 gr zahar

-1 pct unt

-zahar vanilat

ptr blat , se bat spuma albusurile, se adauga zaharul , se continua mixarea pana se topeste zaharul apoi se adauga galbenusurile,amoniacul stins  si la sfarsit faina.

blatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

ptr crema :

se pun pe baie de abur ouale cu zaharul si se tin pana se gateste oul.

cand este rece se adauga cate un pic peste untul mixat.

blatul copt si racit se taie in 2.( nu se insiropeaza )

se aseaza primul blat , apoi crema , al 2-lea blat iar deasupra crantul din nuca ,care se face dupa cum urmeaza :

4 lg de zahar se caramelizeaza,cand este topit se adauga 1 cana de nuca, apoi se rastoarna pe o suprafata uns acu ulei , cand s-a racit se marunteste  cu ciocanul de snitele .

1 Comment (+add yours?)

  1. cleaningline
    Jan 22, 2013 @ 20:20:37

    Absolutely written subject material , thankyou for entropy.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: