HARISE

HARISE este o prajitura arabeasca ,usor de preparat,gustoasa in ciuda ingredientelor care la primul ochi par respingatoare.

ingrediente :

-2 cesti gris

-2 cesti smantana mai grasa

-1/2 ceasca nuca cocos

-2 lg margarina sau unt

-1 lgt praf de copt

-1 ceasca zahar tos

-1 ceasca nuci sau migdale

se amesteca gris cu smantana,zaharul ,margarina,nuca de cocos si praful de copt.

compozitia omogenizata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( compozitia trebuie sa fie un pic moale ).

se aseaza deasupra nuci sau migdale si se introduce la cuptor la 180 gr 45 min ( se face proba cu scobitoarea ).

intre timp se face un sirop din 2 cani de zahar,1 cana de apa, zeama de lamaie si se toarna peste prajitura cand este coapta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: